Fick med mig några underbara vänner till restaurangen som låg närmst min lägenhet när jag bodde på Gärdet. Hade inte ätit där på hela tiden jag bodde där, vilket visade sig vara synd för maten var jättegod. Sen gick vi till innergården och satte oss i de skrangliga utemöblerna. Där bjöd jag på en hemmagjord glasstårta från Lomelinos glassbok. Gjorde den med vaniljextrakt vilket smakade lite skumt, men i övrigt var den god. Här föddes idén till den här sidan, tack vare David.

Det var en liten musikfestival i Tanto så jag tog med mig lite ananas (inklusive tandpetare att äta den med så att man inte blir kladdig) och hallon och bjöd mina vänner på. Sen gick vi iväg för att äta tillsammans och jag tog en räksallad som jag inte fick någon citron till. Vi satt ute först och sen började det regna så vi gick in. 

Hamburgaren som jag laddade med mina kompisar en sommarkväll i Köpenhamn innan vi skulle se John Mayer på Tivoli. Fick ändå ett blodsockerfall som hette duga i publikhavet och fick fylla på med energi i form av en banan och en dricka jag fick av en snäll ordningsvakt - bild saknas.

När man firar första dagen på semestern gör man det bra med att unna sig från första stund. Jag gick och köpte ostfrallor, Bregott med havssalt och ost, krasse hade jag redan hemma. Fyra mackor var på tok för mycket, har inte ätit frallor på länge och mindes mig tillbaka till tonåren då fyra halvor gick ner lätt som en plätt. Hur som helst så var det väldigt gott.

Nu börjar den, matdagboken. Den ska vara oglamorös och innehålla allt från trista frukostar till restaurangbesök. Jag påstår inte att all mat som dyker upp här kommer att vara god, den är vad den är. Sånt man äter bara. Här är alaska pollok, färskpotatis och gräddfil med gräslök i. Sådan mat det kan bli när man jobbar som assistent åt en matfotograf och får med sig fisk, citron och gräslök hem.